In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
asds
asds
 

Funkcionális edzés


Funkcionális edzés: egy olyan edzésmódszer, amelynél az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integráltan gyakoroltatjuk. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban/síkban ún. lánc-szisztémában mozgatjuk, ezáltal teljesítményük javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban” működhetnek. A tréninget saját testsúlyunkkal végezzük, de színesíthetjük, nehezíthetjük az edzést a Funkcionális Tréning eszközeivel (kettlebell, medicin labda, kézi súlyzó, gumiszalag). Amikor az egyensúlyozásra kényszerítő eszközöket is használjuk, koncentráltan kényszerülnek dolgozni az egyensúlyi helyzet megtartásáért felelős izomcsoportok is. Így gyorsabban és arányosabban fejlődnek izmaink, mint alátámasztás esetén, ezért azoknak is érdemes használni, akik rövid idő alatt szeretnének feszes, kidolgozott, szálkás izomzatot. (dr. Fritz Péter: Mozgásos rekreáció alapján)

 

A funkcionális edzés kiválóan alkalmas:

  • az anyagcsere fokozására, ezáltal a testsúly csökkentésére;
  • a sérülések megelőzésére, rehabilitációra;
  • intenzív szív-és érrendszeri edzésként;
  • az a tér- és egyensúlyérzékelésünk fejlesztésére.


A funkcionális edzésre jellemző, hogy „időtakarékos”, így annak sem kell megijednie, aki a speedfitness edzések rövidségéhez szokott; a kettő együtt kiválóan kombinálható. Heti szinten a két edzésforma nagyszerűen kiegészítheti egymást exkluzív személyi edző stúdiónkban, ahol személyre szabva állítjuk össze vendégeink edzését és étrendjét. A maximális hatékonyság érdekében egyszerre egy emberrel foglalkoznak jól felkészült, képzett edzőink.Stúdiónkban kevés a megszokott edzőtermi eszköz, a saját testsúly mellett leginkább olyan „játékszerekkel” dolgozunk, mint a felfüggeszthető erősítő szalag, bordásfal, kettlebell, gumiszalag vagy homokzsák.

Bár az edzés saját edzőruhában és edzőcipőben zajlik, a mozgás előtti izotóniás italról, majd utána a fehérje turmixról mi gondoskodunk. Természeten lehetőség van a fürdőszoba, törölköző és a pipere cikkek használatára igény szerint.
 

 


„A motiváció elindít.
A megszokás mozgásban tart.”
(Jim Ryun)

 

Hírek, akciók


 
Új helyre költöztünk !!
Nyitási akció :)
» tovább

 


 


HR Speedfitness Stúdió

3528 Miskolc, Budai József u. 32.; Bejelentkezés: +36-30-890-1661